Feet & Nail Care

Pedicure salon Maasland

Over mij

Mijn naam is Dorenda Nooteboom en ben sinds 1 januari 2009 werkzaam als zelfstandig medisch pedicure.
Ik ben gediplomeerd, en aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor pedicures.
Ook ben ik in het bezit van de aantekeningen diabetische en reumatische voet.

Het is voor u als klant belangrijk dat u op een professionele wijze geholpen wordt. Ik maak daarom gebruik van goede apparatuur en kan u verwelkomen in mijn praktijk die professioneel is ingericht.

U zit in een comfortabele behandelstoel die goed verstelbaar is, zodat ik mijn werk goed kan verrichten en waarin u op een ontspannen manier de behandeling kan ondergaan.

Mijn doel is om in mijn vak  perfect en professioneel te zijn. Door het volgen van cursussen en congressen probeer  ik continu op de hoogte te blijven van de aanpassingen en veranderingen op het gebied van de voetverzorging.

Door mijn ervaringen op het gebied van voetverzorging, heb ik goed leren observeren en signaleren.. Regelmatig heb ik contact met de huisartsen, daardoor kan ik u ook informeren over het traject dat u moet volgen voor het declareren van vergoedingen voor diabetes patiënten.

Pedicure is een vak ! Dat merkt u aan mijn behandelingen.

Ik hoop dat uw bezoek aan mijn website u voldoende informatie heeft gegeven over mij en mijn praktijk,  en verwelkom u dan ook graag als client.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.